Χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά
Οι χυλοπίτες είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά του Χειμώνα
Υλικά για χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά
Για τα κεφτεδάκια3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
4 κ.σ. φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα
4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
1 κύβο μυρωδικών
1 πακέτο χυλοπίτες
Συνταγή για χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά
- Σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο που βάζουμε με ένα μέτριο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα μπολάκι μέχρι να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου 3 εκ.
- Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει 1 εκ. σε βάθος ελαιόλαδο γυρνώντας τους που και που μέχρι να πάρουν καλό χρώμα (3-4 λεπτά).
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα (εκτός από τις χυλοπίτες) σε μία φαρδιά μέτρια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοψήνουμε μέσα στον φούρνο στους 200°C στον αέρα αφού προσθέσουμε και τις χυλοπίτες για 40 λεπτά ή μέχρι να βράζουν τα ζυμαρικά μας.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.