Υλικά για φλογέρες με μαρμελάδα

1 πακέτο Φύλλα κρούστας
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ζάχαρη άχνη

Συνταγή για φλογέρες με μαρμελάδα


  • Λιώνουμε την μαργαρίνη.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας μας.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με μαργαρίνη, τοποθετούμε επάνω του ένα άλλο φύλλο και το αλείφουμε με μαργαρίνη κι αυτό.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας απλώνουμε σε λεπτή γραμμή από την μια άκρη στην άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και διπλώνουμε τα φύλλα μας σαν πούρο.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας ή ανάλογα πόσες φλογέρες θέλουμε να φτιάξουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε λαδόκολλα,τοποθετούμε τις φλογέρες μας και τις βουτυρώνουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.