Υλικά για κολοκυθόσουπα 

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
2 μέτριες πατάτες
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ξερό)
αλάτι-πιπέρι
2-3 κουταλιές βούτυρο

Συνταγή για κολοκυθόσουπα 


  • Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε τις πατάτες, το πράσο, το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα και τα κόβετε σε κομμάτια.
  • Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερὀ. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά της σούπας και αλατοπιπερώνετε.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  • Δέκα λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.
  • Ρίχνετε τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών και τα λιώνετε.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το ζουμί όπου έβρασαν.
  • Ρίχνετε τον πουρέ των λαχανικών στην κασταρόλα και ανακατεύετε.
  • Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε γαρνίρετε με φυλλαράκια μέντας ή δύοσμου.