Η πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα που θα απολαύσουμε φέτος τον χειμώνα
Καθώς έρχονται Χριστούγεννα μια κολοκυθόσουπα είναι σίγουρα το ιδανικό πρώτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι
Υλικά για κολοκυθόσουπα
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
2 μέτριες πατάτες
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ξερό)
αλάτι-πιπέρι
2-3 κουταλιές βούτυρο
Συνταγή για κολοκυθόσουπα
- Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε τις πατάτες, το πράσο, το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα και τα κόβετε σε κομμάτια.
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερὀ. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά της σούπας και αλατοπιπερώνετε.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Δέκα λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.
- Ρίχνετε τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών και τα λιώνετε.
- Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το ζουμί όπου έβρασαν.
- Ρίχνετε τον πουρέ των λαχανικών στην κασταρόλα και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε γαρνίρετε με φυλλαράκια μέντας ή δύοσμου.