Υλικά για καλαμαράκια γεμιστά

1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάπρικα
1 λεμόνι
2 πιπεριές
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά

  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε για 1 ώρα περίπου στην σόδα.
  • Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Βάζουμε το λαδι στην φωτια και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το φρεσκο κρεμμύδι επίσης ψιλοκομμένο.
  • Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να φύγουν τα υγρά τους και να μείνουν με το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ρύζι την σαλτσα πάπρικας, τις πιπεριές, αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι, λιγο νερο και τα αφήνουμε να βράσουν ελάχιστα.
  • Παίρνουμε τα καλαμαράκια, τα γεμίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι.
  • Πάνω στα καλαμαράκια ρίχνουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας σαλτσα πάπρικας και λιγο νερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα.
  • Η συνταγή γίνεται και με κατεψυγμένα καλαμαράκια αλλά με φρέσκα είναι πιο νόστιμη.