Πέννες με κολοκύθα και μπέικον
Η κολοκύθα είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτένιου, ενώ οι φυτικές της ίνες φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εντέρου
Υλικά για πέννες με κολοκύθα και μπέικον
400 γρ. ζυμαρικά πέννες800 γρ. περίπου κολοκύθα κίτρινη
4 χοντρές φέτες μπέικον
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φασκόμηλο
1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για πέννες με κολοκύθα και μπέικον
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κύβους-μπουκιές.
- Τη βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και την πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει (περ. 45′) ανακατεύοντας 2 φορές τα κομμάτια.
- Καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε τηγανάκι, με προσοχή γιατι αρπάζει εύκολα.
- Βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Το αφήνουμε να σωταριστεί μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην στεγνώσει, περίπου 4′-5′.
- Αδειάζουμε λίγο από το λίπος του και προσθέτουμε στο τηγάνι το φασκόμηλο και την ψημένη κολοκύθα.
- Σωτάρουμε 2′ ακόμα ανακατεύοντας με σπάτουλα και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε.
- Εχουμε στραγγίξει τις πέννες και τις ρίχνουμε στο σκεύος με το μπέικον και την κολοκύθα, μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε στη φωτιά για 1′-2′ και σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα.