Εύκολες τηγανίτες με πράσα
Οι τηγανίτες είναι ένα ορεκτικό που μπορείτε να σερβίρετε σε κάθε σας τραπέζι
Υλικά για τηγανίτες με πράσσα
2 πράσα1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 κρέμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο, αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για τηγανίτες με πράσσα
- Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι.
- Ρίχνουμε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
- Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βγάζουμε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.
- Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι μας και αφήνουμε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.