Μανιτάρια porcini αλά κρεμ
Μανιτάρια porcini αλά κρεμ τα οποία θα σερβίρετε με μαϊντανό και κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Υλικά για μανιτάρια porcini αλά κρεμ
30 γραμ.μανιτάρια porchini αφυδατωμένα Mushrooms Hellas50 γραμ.βουτύρο
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
100 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
κεφαλοτύρι / γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή για μανιτάρια porcini αλά κρεμ
- Από τη στιγμή που η συνταγή βασίζεται σε αφυδατωμένα μανιτάρια porcini θα πρέπει πριν τη χρήση να τα μουσκέψετε σε λίγο χλιαρό νερό ή σε λευκό κρασί για 20 λεπτά.
- Κατόπιν τα σουρώνετε με ένα χάρτινο φίλτρο καφέ κρατώντας το ζωμό για περαιτέρω χρήσεις.
- Τέλος ξεπλένετε ελαφρά τα μανιτάρια και μπορείτε πλέον να τα μαγειρέψετε.
- Σωτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμισθεί.
- Εν συνεχεία προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφήνοντάς την να δέσει σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αποσύροντας το σκεύος από την φωτιά, γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα.