Υλικά για μανιτάρια porcini αλά κρεμ 

30 γραμ.μανιτάρια porchini αφυδατωμένα Mushrooms Hellas
50 γραμ.βουτύρο
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
100 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
κεφαλοτύρι / γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Συνταγή για μανιτάρια porcini αλά κρεμ 

  • Από τη στιγμή που η συνταγή βασίζεται σε αφυδατωμένα μανιτάρια porcini θα πρέπει πριν τη χρήση να τα μουσκέψετε σε λίγο χλιαρό νερό ή σε λευκό κρασί για 20 λεπτά.
  • Κατόπιν τα σουρώνετε με ένα χάρτινο φίλτρο καφέ κρατώντας το ζωμό για περαιτέρω χρήσεις.
  • Τέλος ξεπλένετε ελαφρά τα μανιτάρια και μπορείτε πλέον να τα μαγειρέψετε.
  • Σωτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμισθεί.
  • Εν συνεχεία προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφήνοντάς την να δέσει σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αποσύροντας το σκεύος από την φωτιά, γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα.