Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ροστό κατσαρόλας
Ένα υπέροχο, χειμωνιάτικο ροστό κατσαρόλας για την παγωνιά που έρχεται
Υλικά για ροστό κατσαρόλας
1 κιλό κρέας, από μπούτι, πλυμένο και στραγγισμένο3-4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για ροστό κατσαρόλας
- Ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι στο κρέας και μπήγουμε κομματάκια από σκόρδο τα οποία έχουμε βουτήξει σε αλάτι.
- Αλατίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε με λάδι.
- Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε το κρέας μας από πάνω ώστε να πάει παντού πιέζοντας λιγάκι.
- Σε μια κατσαρόλα περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει 4-5 λεπτά γυρίζοντάς το για να τραβήξει το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Φροντίζουμε πάντα να έχει ζουμάκι.
- Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή βραστές.