Υλικά για μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα


το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 αβγό
½ φλ. μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
3 γεμάτες κουταλιές κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά γάλα
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον
125 γρ. βούτυρο
½ φλ. σταγόνες σοκολάτας

Συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Βάζετε το αβγό, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν.
  • Αν κολλάει πολύ την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μη κολλάει πια. Τ
  • ην πλάθετε σε μπάλα και την κρατάτε τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι.
  • Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 σταγόνες σοκολάτας, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν.
  • Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.