Σπαγγέτι με κεφτεδάκια: Η λατρεμένη συνταγή της ταινίας «Η Λαίδη και ο Αλήτης»
Πως θα φτιάξετε την πιο ωραία συνταγή με σπαγγέτι και κεφτεδάκια
Υλικά για σπαγγέτι με κεφτεδάκια
1 πακέτο σπαγγέτι No6Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
¼ φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι , Πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά (ή αν προτιμάτε κοτόπουλο)
½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (ή όποιο άλλο τυρί θέλετε)
Αλάτι, Πιπέρι
Συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι).
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε στο φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά την Παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα.
- Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε στους 200° για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
- Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.
- Βράζουμε σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της επιλογής σας.