Εύκολη πίτσα στο τηγάνι, έτοιμη σε 15 λεπτά
Μια πίτσα με αφράτη ζύμη, ξεροψημένη από κάτω
Υλικά για πίτσα στο τηγάνι
Για τη ζύμη:• 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
• 200 γραμ. νερό
• 80 γραμ. ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά σούπας αλάτι
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη tomato ΒΒQ:
• 1 συσκευασία (150 γραμ.) τομάτα ψιλοκομμένη με το χυμό της
• 3 κουταλιές της σούπας ΒBQ sauce
• 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce (προαιρετικά)
Τριμμένη μοτσαρέλα
Γαλοπούλα ή άλλα υλικά επιλογής
Συνταγή για πίτσα στο τηγάνι
- Ανακατέψτε το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέστε το αλεύρι.
- Ζυμώστε καλά με το χέρι ή με το μίξερ για 2 λεπτά, με το εξάρτημα της ζύμης.
- Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα κομμάτια και ανοίξτε την με τα χέρια ή με έναν πλάστη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείψτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε τη ζύμη.
- Bάλτε το πάνω στη φωτιά και απλώστε ανάλογη tomato BBQ.
- Προσθέστε τη μοτσαρέλα και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ελέγξτε αν η πίτσα σας είναι ψημένη από κάτω και τοποθετήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στο grill και σε δύο λεπτά είναι έτοιμη.