Μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια
Πως θα φτιάξετε υπέροχα τραγανά μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστούνια
Υλικά για μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια
325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
227 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή για μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
- Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιογενώς.
- Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο.
- Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε μια μαλακιά και αφράτη ζύμη την οποία χωρίζουμε στα δύο.
- Το ένα μισό το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χρώμα, δουλεύοντας τη ζύμη για να αποκτήσει ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα.
- Παίρνουμε δύο κομματάκια (ένα κόκκινο και ένα λευκό) στο μέγεθος καρυδιού.
- Πλάθουμε δύο κορδόνια μήκους 10 εκ., τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους, για να σχηματίσουμε ένα δίχρωμο κορδόνι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 10 λεπτά.