Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
Ένα υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών με ζαμπόν, μπέικον και τυριά
Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
Μερίδες 10Για την κρέμα
1 1/2 lt ρόφημα Σόγιας χωρίς ζάχαρη
100 ml κρέμα μαγειρικής
150 γρ. βούτυρο
130 γρ. αλεύρι
3 κρόκους αυγού
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
400 γρ. πέννες
10 φέτες μπείκον
5 φέτες ζαμπόν
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. γκούντα τριμμένο
Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
- Σε μια κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις.
- Στη συνέχεια ρίχνεις το ρόφημα σόγιας και ανακατεύεις μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αποσύρεις από τη φωτιά.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρεις τα αλλαντικά.
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά και προσθέτεις τα αλλαντικά και λίγη ποσότητα από το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτεις τα τυριά και την φυτική κρέμα και ανακατεύεις ξανά.
- Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις 3 κρόκους αβγών και ανακατεύεις.
- Σε ένα πυρέξ βάζεις στη βάση τριμμένο τυρί και από πάνω το μείγμα με τα ζυμαρικά.
- Περιχύνεις την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζεις ξανά με τριμμένο τυρί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 – 35 λεπτά.