Εύκολη κρέμα σοκολάτας με καραμέλα
Η κλασική κρέμα σοκολάτας απογειώνεται με την προσθήκη καραμέλας
Υλικά για κρέμα σοκολάτας με καραμέλα
5 φλ. γάλα½ φλ. κορν φλάουρ
4 αβγά
1 φακελάκι βανίλια
¾ φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
πραλίνα
Συνταγή για κρέμα σοκολάτας με καραμέλα
- Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 φλιτζάνια γάλα, το κορν φλάουρ, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη.
- Ανάβετε σε μέτρια εστία και μόλις η ζάχαρη ξεκινήσει να λιώνει ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Αποσύρετε από την εστία για 2 λεπτά και ρίχνετε προσεκτικά το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα και να γίνει ένα με την καραμέλα.
- Αποσύρετε από την εστία. Με μια βαθουλή κουτάλα, προσθέτετε λίγο-λίγο γάλα στο μίγμα με τα αβγά ανακατεύοντας ταυτοχρόνως.
- Αφού βάλετε τουλάχιστον 4 κουταλιές γάλα, επαναφέρετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
- Σε δυνατή εστία ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
- Τέλος, αποσύρετε από την εστία και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Σε ατομικό μπολ σερβιρίσματος βάζετε μια κουταλιά πραλίνα και από πάνω κρέμα καραμέλας.