Υλικά για κρέμα σοκολάτας με καραμέλα

5 φλ. γάλα
½ φλ. κορν φλάουρ
4 αβγά
1 φακελάκι βανίλια
¾ φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
πραλίνα

Συνταγή για κρέμα σοκολάτας με καραμέλα

  • Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 φλιτζάνια γάλα, το κορν φλάουρ, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύετε.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη.
  • Ανάβετε σε μέτρια εστία και μόλις η ζάχαρη ξεκινήσει να λιώνει ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα.
  • Αποσύρετε από την εστία για 2 λεπτά και ρίχνετε προσεκτικά το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα και να γίνει ένα με την καραμέλα.
  • Αποσύρετε από την εστία. Με μια βαθουλή κουτάλα, προσθέτετε λίγο-λίγο γάλα στο μίγμα με τα αβγά ανακατεύοντας ταυτοχρόνως.
  • Αφού βάλετε τουλάχιστον 4 κουταλιές γάλα, επαναφέρετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
  • Σε δυνατή εστία ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
  • Τέλος, αποσύρετε από την εστία και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ατομικό μπολ σερβιρίσματος βάζετε μια κουταλιά πραλίνα και από πάνω κρέμα καραμέλας.