Πιροσκί με φέτα
Τα πιροσκί είναι μια από τις νοστιμιές της ρώσικης κουζίνας
Υλικά για πιροσκί με φέτα
1 κιλό αλεύρι300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Μισό λίτρο γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αβγού
2 κρόκκοι αβγών
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή για πιροσκί με φέτα
- Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγουμε περίπου 15 εκατοστά.
- Βάζουμε μέσα τη φέτα μαζί με λίγο πιπεράκι και κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.