Υλικά για μελιτζανοκεφτεδάκια

1 κ. μελιτζάνες χωρίς σπόρους
2 αβγά μεσαία
1/2 φλ.τσ. φέτα χοντροτριμμένη
3/4 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδου τριμμένες
3/4 φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

Συνταγή για μελιτζανοκεφτεδάκια

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 15′ περίπου (από τη στιγμή που βράζουν).
  • Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και πιέζουμε να φύγει το νερό.
  • Βγάζουμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι ή στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα αβγά χτυπημένα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.
  • Μπορεί να χρειαστεί λίγη φρυγανιά ακόμη, αν είναι πολύ αραιό.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα κι ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο.
  • Παίρνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μια ανάλογη ποσότητα, πλάθουμε τον κεφτέ, αλευρώνουμε προσεκτικά και ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Χρειάζονται μέτρια φωτιά και προσεκτικό γύρισμα.
  • Τους τακτοποιούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι.