Αφράτη κοτόπιτα: Μια πίτα που είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα
Μια εύκολη συνταγή για κοτόπιτα στην καλύτερη εκδοχή της: τυρένια, κρεμώδης, αρωματική
Υλικά για κοτόπιτα
1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
250 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα τυριά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο
1 φύλλο σφολιάτας
Αυγό για την επάλειψη
Σουσάμι
Συνταγή για κοτόπιτα
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο έως ότου μαλακώσουν.
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα.
- Αναμίξτε καλά και ρίξτε τα τυριά και τον κόλιανδρο.
- Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Η γέμισή σας είναι έτοιμη.
- Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση σε αυτά.
- Διπλώστε στη μέση και ενώστε τις άκρες.
- Αλείψτε με αυγό (το οποίο θα έχετε αραιώσει με λίγο νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.