Ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές
Το ριζότο είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις
Υλικά για ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο12 ντοματίνια
2 φλ. ρύζι για ριζότο
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το ζωμό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
λίγα κλαράκια από μυρωδικά
Συνταγή για ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές
- Βράζουμε όλα τα φλούδια από τα λαχανικά με 3 λίτρα νερό και λίγο αλάτι, για 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό ζεστό στην κατσαρόλα.
- Μετράμε το ζωμό και το ρύζι.
- Η αναλογία πρέπει να είναι 3 φλιτζάνια ζωμός για 1 φλιτζάνι ρύζι.
- Δηλαδή αν μετρήσουμε 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι θα χρειαστούμε 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά.
- Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ακόμα ζωμό και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σταθεί για 5-6 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.