Γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί
Συνταγή για γεμιστές πατάτες που θα σας εμπλουτίσουν όμορφα το τραπέζι
Υλικά για γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί
4 μέτριες πατάτες250 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τσένταρ ή τυρί που λιώνει ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί
- Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο να ψηθούν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφαιρέστε προσεκτικά το πάνω μέρος της πατάτας και αδειάστε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι.
- Σε ένα μπολ βάλτε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι.
- Φυλάξτε στην άκρη μισό φλιτζάνι τυρί για το γαρνίρισμα στο τέλος.
- Μοιράστε το μείγμα στις πατάτες και πασπαλίστε με το τυρί.
- Ψήστε για λίγο στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.