Τραγανή σπανακοτυρόπιτα
Συνταγή για νόστιμη και πολύ τραγανή σπανακοτυρόπιτα
Υλικά για σπανακοτυρόπιτα
200γρ. σπανάκι175 γρ. λιαστές τομάτες
100γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Συνταγή για σπανακοτυρόπιτα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράστε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα το σπανάκι (μέχρι να μαλακώσει λιγάκι).
- Αφήστε το λιγάκι να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίξτε όσο νερό περισσεύει και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
- Κόψτε επίσης τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τις καλά σε ένα μπολ με το σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά.
- Ανοίξτε με προσοχή το ένα φύλο κρούστας μέσα ένα λαδωμένο ταψί.
- Λαδώστε το ελάχιστα και από πάνω και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα πάνω στο φύλλο.
- Συνεχίστε με το δεύτερο και τρίτο φύλλο και κάντε την πίτα όσες στρώσεις εσείς θέλετε.
- Προγραμματίστε τον φούρνο στους 180ο και ψήστε την πίτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι το φύλλο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.