Αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι
Τα αλμυρά κέικ είναι μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για όλες τις ώρες
Υλικά για αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι
4 αυγά1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1½ ποτήρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 πακέτο Βιτάμ
1 κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι
- Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ ώσπου να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τη πιπεριά και το κολοκυθάκι κομμένα σε κύβους και, σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με πιπεριές σε μια φόρμα αλευρωμένη και αλειμμένη με Bιτάμ, κουνώντας την, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.