Κουνουπίδι με λεμονάτη σάλτσα
Μια συνταγή που συνδυάζει τη γεύση του κουνουπιδιού με μια φρέσκια, λεμονάτη σάλτσα
Υλικά για κουνουπίδι με λεμονάτη σάλτσα
1 κουνουπίδιΑλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο
1 κ.γ. μουστάρδα
Συταγή για κουνουπίδι με λεμονάτη σάλτσα
- Κόβουμε τα φύλλα από το κουνουπίδι και στη συνέχεια κόβουμε ένα μικρό κομμάτι σε σχήμα κώνου από τον κάτω μέρος.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Βάζουμε το μπρόκολο σ’ ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
- Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και χύνουμε αργά πάνω στο ζεστό κουνουπίδι για να του επιτρέψουμε ν’ απορροφήσει τα υγρά.
- Κόβουμε σε τέταρτα και σερβίρουμε.
- Συνδυάστε το με λαζάνια.