Κουραμπιέδες νηστίσιμοι που λιώνουν στο στόμα
Μια καταπληκτική συνταγή για κουραμπιέδες που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμοι
![koyrabiedes_nhstisimoi](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-11-20/koyrabiedes_nhstisimoi.jpg)
Υλικά για κουραμπιέδες νηστίσιμους
30 μερίδες125 γρ. βιτάμ
170 ml ηλιέλαιο
35 γρ. άχνη
400 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
60 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Συνταγή για κουραμπιέδες νηστίσιμους
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με το ηλιέλαιο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μεχρι να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και χτυπαμε λιγο ακόμα μέχρι να "ψιχουλιάσει" το μείγμα.
- Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να χαθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
- Ενσωματώσουμε τα αμύγδαλα στο μείγμα και πλάθουμε σε κουραμπιέδες (περίπου 25 γρ. τον καθένα).
- Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις= στους 180οC για 35 λεπτά περίπου.
- Όταν τους βγάλουμε θα έχουν σκάσει λίγο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πετύχει. Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν τελείως.
- Τιπ: Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο καλό χτύπημα του βιταμ με το ηλιέλαιο και την άχνη.