Κουραμπιέδες νηστίσιμοι που λιώνουν στο στόμα
Μια καταπληκτική συνταγή για κουραμπιέδες που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμοι
Υλικά για κουραμπιέδες νηστίσιμους
30 μερίδες125 γρ. βιτάμ
170 ml ηλιέλαιο
35 γρ. άχνη
400 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
60 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Συνταγή για κουραμπιέδες νηστίσιμους
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με το ηλιέλαιο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μεχρι να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και χτυπαμε λιγο ακόμα μέχρι να "ψιχουλιάσει" το μείγμα.
- Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να χαθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
- Ενσωματώσουμε τα αμύγδαλα στο μείγμα και πλάθουμε σε κουραμπιέδες (περίπου 25 γρ. τον καθένα).
- Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις= στους 180οC για 35 λεπτά περίπου.
- Όταν τους βγάλουμε θα έχουν σκάσει λίγο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πετύχει. Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν τελείως.
- Τιπ: Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο καλό χτύπημα του βιταμ με το ηλιέλαιο και την άχνη.