Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας με τυριά
Μια πολύ εύκολη συνταγή για κουλούρια με πολλά τυριά
Υλικά για γεμιστά κουλούρια σφολιάτας με τυριά
1 συσκευασία σφολιάτα150γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι τριμμένο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
σουσάμι για το τελείωμα
Συνταγή για γεμιστά κουλούρια σφολιάτας με τυριά
- Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι.
- Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες.
- Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες.
- Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό.
- Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180.