Ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα
Πως θα φτιάξετε μια νόστιμη αφράτη ομελέτα με λαχανικά και φέτα
![omeletafournouspanakimanitaria](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-11-22/omeletafournouspanakimanitaria.jpg)
Υλικά για ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα
300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
8 αυγά
50 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
- Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι.
- Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.