Υλικά για ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα

300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
8 αυγά
50 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
  • Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  • Τα σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι.
  • Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.