Ρύζι νηστίσιμο με πιπεριές, μπαλσάμικο και μέλι
Μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή με ρύζι πιπεριές, μπαλσάμικο και μέλι
Υλικά για ρύζι με πιπεριές, balsamico και μέλι
1-2 άτομα1 κούπα του τσαγιού ρύζι
2 κούπες του τσαγιού νερό για το βράσιμο (ή ζωμό κρέατος)
1 κύβο ζωμό (αν βάλουμε νερό αντί για ζωμό κρέατος)
1/2 κόκκινη πιπεριά (μέτριου προς μικρού μεγέθους)
1/2 πράσινη πιπεριά (μέτριου προς μικρού μεγέθους)
1/2 κίτρινη πιπεριά (μέτριου προς μικρού μεγέθους)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κουτ. της σούπας ξύδι balsamico
1 κουτ. του γλυκού μέλι (το βουτάμε στο μέλι και όσο κολλήσει στο κουταλάκι)
1/2 λεμόνι (μέτριου μεγέθους)
αλάτι, πιπέρι και ο,τι μπαχαρικό άλλο θέλουμε
Συνταγή για ρύζι με πιπεριές, balsamico και μέλι
- Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε σε λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε όσο λάδι μπορούμε (χωρίς να πιέσουμε τις πιπεριές) και ρίχνουμε το ρύζι.
- Το ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να σωταριστεί μαζί με τις πιπεριές, αλλά να μην κολλήσει.
- Ρίχνουμε το νερό με τον κύβο knorr ή το ζωμό κρέατος και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ξύδι με το μέλι και το λεμόνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε το μίγμα στο ρύζι που βράζει (εγώ το βάζω αφού βράσει λίγα λεπτά).
- Προσθέτουμε περισσότερο νερό αν χρειάζεται για να ψηθεί (δοκιμάζοντας αν θέλει περισσότερο λεμόνι ή αλάτι).