Γαλλικές τρούφες με μπράντι και κακάο
Μια συνταγή για υπέροχες τρούφες από τη Γαλλία
Υλικά για τρούφες με μπράντι και κακάο
230 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη160 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κτγ μπράντι (προαιρετικά)
100 γρ κακάο
Συνταγή για τρούφες με μπράντι και κακάο
- Ζυγίζουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Τοποθετούμε την γκανάς στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Θέλουμε να σφίξει τόσο ώστε να μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια μας.
- Γεμίζουμε ένα πιάτο της σούπας με το κακάο και στρώνουμε ένα ταψάκι ή μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα κουτάλι, βγάζουμε μικρές ποσότητες γκανάς και τις πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλίτσες.
- Κυλάμε τις μπαλίτσες μέσα στο κακάο και έπειτα τοποθετούμε τις τρούφες πάνω στο χαρτί.
- Φυλάμε τις τρούφες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, για 1 εβδομάδα.