Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
Γιορτινά μπισκοτάκια που θα συναρπάσουν τους καλεσμένους σας
Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
Για 40 μπισκότα100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Για το γλάσο
400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
- Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
- Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί
- που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.