Γιορτινή συνταγή: Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα
Το χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα είναι μια ιδανική συνταγή για να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας
Υλικά για Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα
1 κιλό χοιρινό (σπάλα)20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
20 κάστανα
1 κρεμμύδι
50ml λευκό κρασί ζωμό μόσχου ή κοτόπουλου
50ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα
- Χαράζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα καθαρίζουμε.
- Κόβουμε το χοιρινό σε μέτρια μορφή καρέ και το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει.
- Προσθέτουμε ζωμό μόσχου ή κοτόπουλου μέχρι το σημείο που θα σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα κομμένα ζουλιέν και τα κάστανα. Αφήνουμε να βράσει το χοιρινό σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα προσέχοντας να έχει υγρά η κατσαρόλα.