Νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα
Αν έχετε πολλά μήλα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, φτιάξτε μια γρήγορη αλλά πεντανόστιμη μηλόπιτα
![milopita-anapodi](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-11-27/milopita-anapodi.jpg)
Υλικά για εύκολη μηλόπιτα
100 γρ ζάχαρηΛίγο αλάτι
70 γρ βούτυρο μαλακό
2 αβγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
1 κ.τ.σ. μπράντι ή ρούμι
200 αλεύρι Για Ολες της Χρήσεις
1 κ.τ.σ. baking powder
½ κ.τ.γλ. μαγειρική σόδα
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κιλό μήλα
Κανέλα και μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Στρογγυλή φόρμα ή πυρέξ διαμέτρου 22 εκ.
Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα
- Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω στη μέση, τα χαράζω χωρίς να τα χωρίσω, τα ραντίζω με χυμό λεμονιού και τα αφήνω στην άκρη.
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάω τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους έναν – ένα, χτυπώντας συνεχώς.
- Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, το baking και τη σόδα ενσωματώνοντάς το με μαρίζ και τέλος προσθέτω το γάλα και το μπράντι και ανακατεύω τόσο ώστε να έχω έναν απαλό χυλό.
- Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα (ή σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
- Τινάζω να φύγει το αλεύρι που περισσεύει.
- Αδειάζω στη φόρμα τον χυλό, πασπαλίζω με κανέλα και καστανή ζάχαρη και τακτοποιώ τα μήλα.
- Πασπαλίζω πάλι με κανέλα και ζάχαρη
- Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
- Στον φούρνο μου, μετά από μισή ώρα χρειάζεται να χαμηλώσω τη φωτιά στους 170 βαθμούς και να αυξήσω τον χρόνο στα 45-50 λεπτά.
- Προαιρετικά, όταν κρυώσει η μηλόπιτα, την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.