Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και ρόδι
Μια συναρπαστική συνταγή για αρνάκι κοκκινιστό για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά για αρνάκι με κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και ρόδι
1.500γρ. μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, σε κύβους
250γρ. κάστανα ψημένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι σταφίδες
7 κλωστούλες κρόκο Κοζάνης τριμμένες σε σκόνη και διαλυμένες σε 2 κουτ. σούπας νερό
1 φλιτζάνι χυμό ροδιού (όχι πετιμέζι ροδιού)
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και ρόδι
- Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι.