Υλικά για αρνάκι με κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και ρόδι


1.500γρ. μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, σε κύβους
250γρ. κάστανα ψημένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι σταφίδες
7 κλωστούλες κρόκο Κοζάνης τριμμένες σε σκόνη και διαλυμένες σε 2 κουτ. σούπας νερό
1 φλιτζάνι χυμό ροδιού (όχι πετιμέζι ροδιού)
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και ρόδι


  • Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι.