Η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Έτσι θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Υλικά για βασιλόπιτα με πορτοκάλι
260 ml χυμός πορτοκαλιού250 γραμμάρια βούτυρο
5 αυγά
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
500 γραμμάρια αλεύρι
Συνταγή για βασιλόπιτα με πορτοκάλι
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
- Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του βουτύρου και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.