Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κοπανισμένο αμύγδαλο
Υπέροχα γιορτινά μπισκότα - μπουκιές με κανέλα
Υλικά για Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις250 γρ. βούτυρο αγελάδας κρύο, σε κυβάκια
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κρόκοι αυγών
1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο με ένα πιρούνι για το άλειμμα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
50 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένα
Συνταγή για Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
- Ξεκινάμε τρίβοντας με τις ακρές των δαχτύλων μας ή σε έναν πολυκόφτη το αλεύρι με το βούτυρο έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα ή σαν τριμμένη παρμεζάνα (αν χρησιμοποιήσουμε έναν πολυκόφτη, πατάμε το κουμπί διακοπτόμενα).
- Προσθέτουμε τα 200 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Την πλάθουμε σε μπαστούνι πάχους 5 εκ. Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε το μπαστούνι σε λεπτές φέτες.
- Τακτοποιούμε τα μπισκότα στο ταψί και τα αλείφουμε με το ασπράδι (το χτυπάμε πρώτα λίγο με ένα πιρούνι).
- Ανακατεύουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη με την κανέλα και τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε τα μπισκότα.
- Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.