Υλικά για νηστίσμο ρύζι με ελιές και κολοκυθάκια

ρύζι μπασμάτι
κολοκύθια
πράσινες ελιές
φρέσκο κρεμμυδάκι
σκόρδο
ελαιόλαδο
άνηθος

Συνταγή για νηστίσμο ρύζι με ελιές και κολοκυθάκια

  • Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια.
  • Ψιλοκόβετε επίσης τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Προσθέτετε τα λουλούδια των κολοκυθιών, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 4′, μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.
  • Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνετε τις ελιές και τον άνηθο.
  • Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  • Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αναμειγνύετε με το μείγμα των κολοκυθιών.
  • Σερβίρετε αμέσως.