Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι
Η πιο αφράτη και αρωματική βασιλόπιτα τσουρέκι - Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο
Υλικά για βασιλόπιτα τσουρέκι
Για το μείγμα μαγιάς55 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
75 γρ. χλιαρό νερό
75 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
Για τη ζύμη
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
180 ml χλιαρό γάλα
75 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
750 γρ. αλεύρι δυνατό
10 γρ. μαχλέπι
1 βανιλίνη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
το μείγμα μαγιάς
115 ml ηλιέλαιο
Συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη 1 κ.σ. ζάχαρη, τα 75 γρ. χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η μαγιά.
- Προσθέτουμε τα 75 γρ. αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά να φουσκώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι, το μείγμα μαγιάς και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο χωρίς να σταματήσουμε το ζύμωμα.
- Ζυμώνουμε για περίπου 7′-10′.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
- Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας, ζυμώνουμε για περίπου 1′ και προσθέτουμε ένα φλουρί.
- Βάζουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί 28 εκ., λαδωμένο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά να φουσκώσει.
- Αλείφουμε τη ζύμη με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για 45′ λεπτά.