Ψητά κάστανα με αλάτι και δενδρολίβανο
Φτιάξτε κάστανα με αλάτι και δενδρολίβανο και δείτε τη γεύση τους να απογειώνεται
Υλικά ψητά κάστανα με αλάτι και δενδρολίβανο
για 2-4 άτομα500 γρ. κάστανα για φούρνο
θαλασσινό αλάτι (ιδανικά ανθός αλατιού)
φρέσκο δενδρολίβανο, κομμένο σε φουντίτσες
Συνταγή για ψητά κάστανα με αλάτι και δενδρολίβανο
- Πλένουμε τα κάστανα και τα στραγγίζουμε καλά. Τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
- Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε έναν σταυρό στη βάση του κάθε κάστανου.
- Είναι σκληρά οπότε θα πρέπει να επιμείνουμε να χαραχτούν σωστά ώστε να ψηθούν όπως πρέπει αλλά και να γίνει μετά το καθάρισμά τους πολύ-πολύ εύκολο. Όταν τα χαράζουμε στόχος είναι να χαράξουμε μόνο τη φλούδα τους και όχι τον ίδιο τον καρπό.
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα κάστανα, λίγο αλάτι και 2 φουντίτσες δενδρολίβανου (έτσι θα πάρουν μια πρώτη γεύση).
- Βράζουμε για 10 λεπτά και σουρώνουμε. Τα κάστανα δεν θα έχουν ακόμα μαλακώσει κανονικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά να στεγνώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βάζουμε τα κάστανα σε ταψάκι, προσθέτουμε από πάνω λίγο αλάτι και ανάμεσά τους 5-6 φουντίτσες δενδρολίβανου.
- Τα τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Στο ενδιάμεσο τα ανακατεύουμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν είναι έτοιμα θα έχουν πάρει χρώμα και θα μοσχομυρίζουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια για να τα καθαρίσουμε.