Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα στη φριτέζα

  • Άσπρο αλεύρι
  • Αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Βούτυρο
  • Κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ασπράδι αυγού
  • Βανίλια


Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα στη φριτέζα

  • Για να φτιάξετε μπισκότα στη φριτέζα αέρα, ξεκινήστε ανακατεύοντας μαζί τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το ασπράδι και τη βανίλια στο μείγμα βουτύρου στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα βουτύρου.
  • Χρησιμοποιήστε το ηλεκτρικό μίξερ για να ανακατέψετε τα πάντα μαζί σε μια συνεκτική ζύμη. Αυτό θα διαρκέσει μερικά λεπτά ακόμα.
  • Εάν η ζύμη σας είναι λίγο κολλώδης, μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.
  • Η ζύμη μπισκότων που είναι πολύ κρύα μπορεί να σπάσει όταν τυλίγεται. Εάν συμβεί αυτό, απλώς τσιμπήστε τις ρωγμές μεταξύ τους και αφήστε το να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά.
  • Τώρα που η ζύμη είναι έτοιμη, μπορείτε να την κόψετε σε μπισκότα.
  • Μπορείτε είτε να κυλήσετε τη ζύμη σε ένα πάγκο και να την κόψετε σε κύκλους είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάτ για μπισκότα.
  • Για να χρησιμοποιήσετε κόφτες μπισκότων, ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος ½ ίντσας (1,27 cm). Βεβαιωθείτε ότι τα μπισκότα έχουν το πάχος που θέλετε, γιατί δεν θα απλωθούν.
  • Αφού κόψετε τα μπισκότα, βάλτε μερικά στο καλάθι της φριτέζας.