Κρητικά σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια
Τα διάσημα σκαλτσούνια, με μέλι και καρύδια, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη
Υλικά για σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια τριμμένα
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό για το τελείωμα
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- 1 λαδόκολλα
Συνταγή για σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τα καρύδια.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μίγμα από το μπλέντερ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το κόβουμε με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μίγμα.
- Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου και το αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει σε νερό.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- Αλείφουμε μια λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο, τη βάζουμε σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα σκαλτσούνια.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.