Σπανάκι φούρνου με γιαούρτι και γραβιέρα
Σπανάκι με γιαούρτι και μπόλικη τριμμένη γραβιέρα σε μια συνταγή που ταιριάζει άψογα με λευκό κρασί
Υλικά για σπανάκι φούρνου με γιαούρτι και γραβιέρα
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο
- 1 μάτσο φρέσκα σέσκουλα, καθαρισμένα και κομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. φρέσκο γάλα
- 210 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο, αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σπανάκι φούρνου με γιαούρτι και γραβιέρα
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και αυτά και μέχρι να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος τους.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Μετά από 10 λεπτά περίπου, μεταφέρουμετο σπανάκι με τα σέσκουλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το γιαούρτι και την τριμμένη γραβιέρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνουν όλα ένα δεμένο μείγμα, περίπου για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε στο τυρένιο μείγμα το σπανάκι και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο ταψί και το πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα που κρατήσαμε στην άκρη.
- Ψήνουμε το σπανάκι σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.