Χωριάτικη γαλατόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη
Μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη με φύλλο κρούστας, σιμιγδάλι και βούτυρο Κερκύρας
Υλικά για Χωριάτικη γαλατόπιτα
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τ. Κερκύρας
- 7 φύλλα κρούστας
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
- λίγο αλάτι
- λίγο βούτυρο αγελάδος για επάλειψη
Συνταγή για Χωριάτικη γαλατόπιτα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα.
- Όσο είναι κρύο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο τ. Κερκύρας ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με βούτυρο και στρώνουμε τα φύλλα καλά (τα οποία έχουμε επίσης βουτυρώσει) ώστε να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C προσέχοντας να μην αρπάξει η κρέμα από πάνω.