Οι εκρηκτικοί, σαντορινιοί κουραμπιέδες της γιαγιάς
Μια εξαιρετική συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και κονιάκ
Υλικά για σαντορινιούς κουραμπιέδες
- 1kg βούτυρο γάλακτος
- Ζάχαρη άχνη
- 1 συσκευασία (περίπου 250gr) αμύγδαλα
- ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- Περίπου 1 ½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρόκος αυγού
Συνταγή για σαντορινιούς κουραμπιέδες
- Ψιλοκόβω τα αμύγδαλα, τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω (μην καούν γιατί θα αλλοιώσουν τη γεύση).
- Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με μία χούφτα ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά περίπου
- Στο μίγμα αυτό, ρίχνω τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το αλεύρι και τον κρόκο και ανακατεύω καλά, να γίνει μία όμορφη ζύμη.
- Ψήνω στον αέρα του φούρνου για 15 λεπτά (180-190 βαθμούς).
- Με το που βγουν και είναι καυτά, ραντίζω με λίγο ανθόνερο (προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει) και πασπαλίζω αμέσως με ζάχαρη άχνη.