Μοναστηριακή συνταγή για πεντανόστιμα μελομακάρονα
Εκπληκτικά, σιροπιαστά μελομακάρονα με τριμμένη καρυδόψιχα
Υλικά για μελομακάρονα
800 γρ.λάδι1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
2 κιλά περίπου αλεύρι
καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)
Σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. μέλι
Συνταγή για μελομακάρονα
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε, μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο , τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.