Χριστουγεννιάτικες δίπλες
Οι δίπλες είναι ένα εύκολο γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά για δίπλες
- 6 αυγά
- 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
- 2 φλυτζάνια του καφέ νερό
- 2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ
- αλεύρι μαλακό ή φάριν-απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη)
- λάδι αγνό χωρίς οξέα
- μία πρέζα αλάτι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- κανέλλα ξύλο
- Καρύδι τριμμένο 2/3
- αμύγδαλο τριμμένο 1/3
- κανέλλα τριμμένη
- σουσάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο.
Συνταγή για δίπλες
- Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε φύλλα χοντρά (2 χιλιοστά περίπου) και τα κόβουμε λουρίδες πλατιές έως 15 πόντους μήκος και 4-5 φάρδος με το ειδικό ροδάκι.
- Όταν το λάδι κάψει καλά στην φριτέζα κάνουμε τα κομμάτια φιόγκους πιέζοντας τα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα, τόσο όσο να βράζουν άνετα.
- Εν τω μεταξύ έχουμε δίπλα ετοιμάσει το σιρόπι με το μέλι, την ζάχαρη, το νερό και την κανέλλα ξύλο και όταν βράσει τα ξαφρίζουμε.
- Όταν καθαρίσει το αφήνουμε και σιγοβράζει.
- Με μία τρυπητή κουτάλα τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην πιατέλα.
- Εκεί τις πασπαλίζουμε με τα καρυδοαμύγδαλα που έχουμε ήδη αλέσει κα ανακατέψει μαζί με το καβουρδισμένο σουσάμι και την κανέλλα σκόνη.