Σουφλέ πατάτας με μπέϊκον για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ένα εξαιρετικό σουφλέ που θα γευτείτε υπέροχα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά για σουφλέ πατάτας με μπέϊκον
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- 300 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. γκούντα, τριμμένο
- 5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σουφλέ πατάτας με μπέϊκον
- Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελαφρά.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με τη μαργαρίνη, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και στρώνουμε τις πατάτες.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το τεμάχιο κύβο ζωμού λαχανικών και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
- Αποσύρουμε το μείγμα του ζωμού από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, το γκούντα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40΄-45΄.