Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο
Η Κερκυραϊκή παστιτσάδα είναι ένα εμβληματικό πιάτο, σήμα-κατατεθέν της κερκυραϊκής κουζίνας
Υλικά για Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο (2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
- 1 κύβος για Ζυμαρικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια χοντρά
- 4 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στη μαργαρίνη και σε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ζωμό από τον κύβο για Ζυμαρικά, το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και 4 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (καυτό).
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με το κοτόπουλο και την πλούσια σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.