Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πάντα ένα υπέροχο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
- 4 κολοκυθάκια
- 2 πρέζες αλάτι (για να βγουν τα υγρά τους)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 μέτρια αυγά
- μαϊντανός
- 5-6 φύλλα δυόσμου
- ελαιόλαδο
- 150 γρ τυρί γραβιέρα
- 100 γρ νιφάδες βρώμης
- 1/2 κτγ αλάτι
- 2 κτγ αλεύρι γ.ο.χ
- πιπέρι
- 200 γρ γιαούρτι 2%
- άνηθος
- ξύσμα λεμόνι
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
- Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Τα βάζουμε σε ένα τούλι και τα σουρώνουμε πολύ καλά.
- Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το μαιντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί γραβιέρα, τις νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε παρα πολύ καλά το μείγμα.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 50 γρ.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά.
- Για την σως γιαουρτιού ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με 2% , τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.