Βασιλόπιτα με πoρτοκάλι: Η πιο αφράτη συνταγή
Μια συνταγή για αφράτη, γιορτινή βασιλόπιτα πορτοκάλι για πεντανόστιμα Χριστούγεννα
Υλικά για βασιλόπιτα με πορτοκάλι
- 260 ml χυμός πορτοκαλιού
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 5 αυγά
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
- 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 500 γραμμάρια αλεύρι
Συνταγή για βασιλόπιτα με πορτοκάλι
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αναμειγνύουμε το βούτυεο με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
- Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του βουτύρου και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.