Σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
Μια συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και βούτυρο
Υλικά για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
- 4 ποτήρια νερό
- 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 5 αυγά
- 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
- 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό.
- Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα.
- Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
- Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.