Τυροκροκέτες: Το πιο εύκολο ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Λαχταριστές τυροκροκέτες για ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά για τυροκροκέτες
- 450 γρ. γραβιέρα ή όποιο τυρί προτιμάμε
- 65 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Συνταγή για τυροκροκέκετες
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
- Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια να παναριστούν καλά.
- Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Όταν κάψει χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε δόσεις, χωρίς να γεμίσουμε το σκεύος, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Μεταφέρουμε τις τυροκροκέτες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρουμε.